Żółta pasta curry to kompozycja aromatycznych tajskich przypraw. Baza autentycznego curry - w 15 minut!
- Przygotowujemy ryz zgodnie ze wskazówkami
na opakowaniu. Migdały opiekamy lekko
- Dodajemy bulion i mleczko kokosowe, a po
chwili kurczaka pokrojonego w paski. Całość
solimy do smaku. Dusimy bez przykrycia ok. 5 minut. Dodajemy szpinak oraz skórkę z cytryny i dusimy jeszcze 1 minute.
- Podajemy na ciepło.
- Na patelni podgrzewamy olej kokosowy.Szklimy na nim cebule, dodajemy czosnek.
Dodajemy pastę curry i podgrzewamy,aż zacznie pachnieć.
- Curry podajemy z ryzem jasminowym, posypane obficie migdałami
Już sobie wyobrażam ten zapach, mmm... :)
OdpowiedzUsuńChyba muszę spróbowac bo wygląda smakowicie, pozdrawiam Oort.
OdpowiedzUsuń