czwartek, 8 listopada 2012

Sałatka fusion

Bardzo dekoracyjne, eleganckie danie. A przy tym łatwe w przygotowaniu i smaczne. Serdecznie polecamy!

Składniki:
  • Kluczowa dla smaku tej sałatki jest jakość każdego ze składników.

  • Do miski przelewamy fasolę wraz z większością zalewy.
  • Z melona wykrawamy małe kulki.
  • Całość mieszamy i układamy dekoracyjnie na talerzu.
  • Chorizo kroimy w cienkie półplasterki.
  • Składniki skrapiamy czerwoną salsą Habanero. Ilość wedle uznania – im więcej salsy, tym ostrzejsza staje się potrawa.
  • Posypujemy obficie świeżą kolendrą oraz wiórkami sera koziego.
  • CZERWONA SALSA HABANERO LA COSTENA oryginalnie stosowana w kuchni meksykańskiej doskonale sprawdza się, jako przyprawa, która podkreśli smak każdej potrawy. Jest nieco ostrzejsza od swojej „siostry” - salsy zielonej. Przyjemny pikantny smak doskonale wydobywa i uzupełnia pozostałe elementy potrawy. To także wyśmienity dodatek do wszelkiego rodzaju sosów i sałatek.

1 komentarz: