Bardzo dekoracyjne, eleganckie danie. A przy tym łatwe w przygotowaniu i smaczne. Serdecznie polecamy!
Składniki:
- Fasola pinto La Costena
- Czerwona salsa habanero La Costena
- 8 plasterków kiełbasy chorizo
- 1/4 melona
- Świeża kolendra
- Twardy kozi ser
- Kluczowa dla smaku tej sałatki jest jakość każdego ze składników.
- Do miski przelewamy fasolę wraz z większością zalewy.
- Z melona wykrawamy małe kulki.
- Całość mieszamy i układamy dekoracyjnie na talerzu.
- Chorizo kroimy w cienkie półplasterki.
- Składniki skrapiamy czerwoną salsą Habanero. Ilość wedle uznania – im więcej salsy, tym ostrzejsza staje się potrawa.
- Posypujemy obficie świeżą kolendrą oraz wiórkami sera koziego.
- CZERWONA SALSA HABANERO LA COSTENA oryginalnie stosowana w kuchni meksykańskiej doskonale sprawdza się, jako przyprawa, która podkreśli smak każdej potrawy. Jest nieco ostrzejsza od swojej „siostry” - salsy zielonej. Przyjemny pikantny smak doskonale wydobywa i uzupełnia pozostałe elementy potrawy. To także wyśmienity dodatek do wszelkiego rodzaju sosów i sałatek.
Wspaniała! Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)