Nasz ulubieniec w tej serii przepisów. Może dlatego, że tak kochamy sushi. Tak, tak sushi. Tę kremowo-ostrą przekąskę zawijamy bowiem dokładnie tak jak japońskie sushi. Ciekawe? A jakie smaczne!
Składniki:
- 4 placki tortilla Azteca
- Garść papryki jalapeno La Costena
- Gęsty serek naturalny (typu Philadelphia)
- 1/2 świeżej zielonej papryki
- 100g wędzonego łososia
- Doskonałym dodatkiem do roladek będzie sałatka z pomidorów z szalotką i odrobiną oliwy.
- Placki tniemy na pół.
- Serek mieszamy z posiekaną papryką jalapeno. Ilość wedle uznania – im więcej jalapeno, tym ostrzejsza staje się potrawa.
- Placki zawijamy w ruloniki nadzieniem do środka.
- Paprykę i łososia tniemy wzdłuż na cienkie paski.
- Na brzegu każdego placka układamy warstwę: serka z jalapeno, łososia i paski papryki.
- Opiekamy na patelni grillowej i podajemy.
jak z łososiem, to zdecydowanie pysznie :-)
OdpowiedzUsuń