sobota, 17 listopada 2012

Taco

Opiekana tortilla, kurczak, pikantna papryczka, fasola, pomidorki. A do tego przyprawione kiełbaski. Jednym słowem wyśmienita porcja pysznego meksykańskiego jedzenia.

Składniki:
  • Radzimy, aby przed użyciem spróbować odrobiny sals La Costena. Są pyszne, ale też ostre.

  • Kurczaka kroimy w cienkie paski.
  • Mięso posypujemy przyprawą Fajita i obsmażamy na złoto.
  • Placki opiekamy, smarujemy cienko salsą mexicana.
  • Ananasa kroimy w kostkę.
  • Po chwili dodajemy ananasa i Habanero. Przesmażamy razem.
  • Posypujemy kolendrą i podajemy.
  • FAJITA MARKI AZTECA to oryginalna kompozycja ziół i przypraw do Fajita. Nadaje daniem niepowtarzalnego smaku i ryginalnego aromatu, które rozpozna każdy miłośnik kuchni meksykańskiej. Jak pokazuje nasz przepis, mieszankę tę można z powodzeniem wykorzystywać w wielu daniach na bazie drobiu.

1 komentarz:

  1. Czy mogę zaprosić Cie do zabawy Liebster Blog.
    http://www.pomyslowakuchnia.pl

    OdpowiedzUsuń