piątek, 16 listopada 2012

Pikantny kurczak z kiełbaskami

Opiekana tortilla, kurczak, pikantna papryczka, fasola, pomidorki. A do tego przyprawione kiełbaski. Jednym słowem wyśmienita porcja pysznego meksykańskiego jedzenia.

Składniki:
  • Pamiętajmy, że intensywność dania możemy łatwo regulować ilością przyprawy Fajita oraz papryki jalapeno.

  • Pierś dzielimy na małe, podłużne kawałki, posypujemy przyprawą do fajita.
  • Przesmażamy kurczaka z kiełbaskami.
  • Następnie, na paście układamy sałaty, mięso i pokrojone w ćwiartki pomidorki
  • Kiełbaski dzielimy na kawałki.
  • Placki opiekamy, smarujemy pastą z fasoli zmieszaną z posiekaną jalapeno.
  • PASTA Z CZARNEJ FASOLI LA COSTENA. Pyszna pasta sporządzona z czarnej meksykańskiej fasoli z dodatkiem cebuli, odrobiny chili i przypraw. Ma aksamitną konsystencję i łagodny, lekko słodki smak. To pyszny dodatek do sosów i farszów. Jest bardzo pożywna i zawiera pełnowartościowe białko roślinne.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam tortille, zdecydowany ostry smak meksykańskich papryczek to jest to!

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest danie w moim guście. Super!

    OdpowiedzUsuń