Propozycja dla miłośników egzotyki. Doskonałe połączenie smaku krewetek i ananasa uzupełnione pomarańczą i chilli.
Składniki:
- Czarna fasola La Costena
- 2 grube plastry ananasa
- 8 krewetek
- 1/2 szalotki
- 2 łyżkiCzerwonej salsy habanero La Costena
- sok z 1/2 pomarańczy wraz z miąższem
- Jako dodatkowe urozmaicenie sałatki, przed podaniem można posypać ją świeżą kolendrą.
- Do miski przelewamy fasolę wraz z większością zalewy.
- Tworzymy sos mieszając jego składniki.
- Całość mieszamy i podajemy.
- Ananasa siekamy w kostkę. Krewetki przesmażamy na maśle z posiekaną szalotką.
- Sałatkę polewamy sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- CZARNA FASOLA LA COSTENA. Czarna fasola to drugi po kukurydzy produkt najczęściej spożywany w Meksyku. Delikatna w smaku. Coraz częściej stosowana w…dietach. Jest wyjątkowo pożywna dzięki zawartości dużej ilości białka. Warto pamiętać, że fasole La Costena to gotowe dania. Zalewa to jednocześnie pyszny, doprawiony odpowiednio sos. Są więc idealne do zjedzenia tak w pracy jak i w domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz