wtorek, 6 listopada 2012

Sałatka Garden

Doskonała, sycąca sałatka na bazie fasoli pinto. Bardzo łatwa w przygotowaniu w domu i w pracy.

Składniki:
  • Dodanie sosu sojowego nadaje sałatce charakterystyczną nutę smakową. Warto więc o nim pamiętać.

  • Do miski przelewamy fasolę wraz z większością zalewy.
  • Pomidorki kroimy wzdłuż na pół.
  • Składniki łączymy, mieszamy.
  • Pycha!
  • Siekamy jalapeno. Ilość wedle uznania – każdy krążek to dodatkowa ostrość dla dania. Dodajemy do fasoli.
  • Dymkę kroimy w cienkie plasterki.
  • Danie posypujemy świeżą kolendrą i podajemy.
  • FASOLA PINTO to meksykańska odmiana jasnej fasoli. Posiada łagodny, lekko słodki smak. Tradycyjnie stanowi znakomity składnik sosów i farszów. Coraz częściej stosowana w… dietach. Jest wyjątkowo pożywna dzięki zawartości dużej ilości białka. Warto pamiętać, że fasole La Costena to gotowe dania. Zalewa to jednocześnie pyszny, doprawiony odpowiednio sos. Są więc idealne do zjedzenia tak w pracy jak i w domu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz