Gwarantowany przebój każdego spotkania z przyjaciółmi. Oryginalne połączenie smaków i dekoracyjna forma podania.
Składniki:
- 1 łyżka Sosu Worcester Lea & Perrins
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego Woh Hup
- Różowa sól Drogheria Alimentari
- Mieszanka 4 pieprzy Drogheria Alimentari
- 1 łyżeczka mielonego czosnku Thai Heritage
- 300g mielonego mięsa z indyka
- 1 mała cebula
- 1/3 kostki sera feta
- 1 jajko
- garść tartej bułki
- 1 pomidor
- Cebulę siekamy w drobną kostkę.
- Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie łączymy.
- Pomidora kroimy na grube plastry, doprawiamy i grillujemy.
- Całość grillujemy jeszcze 3-4 minuty i podajemy, np. z kolbą kukurydzy i bagietką.
- Dodajemy ją do mięsa razem z sosami, czosnkiem, jajkiem i tartą bułką.
- Z powstałej masy formujemy małe hamburgery, które grillujemy na złoto.
- Pod koniec grillowania mięsa na połowę kawałków hamburgerów nakładamy po plastrze fety, na nią kładziemy po kawałku zgrillowanego pomidora i przykrywamy „wolnymi” hamburgerami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz