czwartek, 30 sierpnia 2012

Burgery z fetą

Gwarantowany przebój każdego spotkania z przyjaciółmi. Oryginalne połączenie smaków i dekoracyjna forma podania.

Składniki:

  • Cebulę siekamy w drobną kostkę.
  • Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie łączymy.
  • Pomidora kroimy na grube plastry, doprawiamy i grillujemy.
  • Całość grillujemy jeszcze 3-4 minuty i podajemy, np. z kolbą kukurydzy i bagietką.
  • Dodajemy ją do mięsa razem z sosami, czosnkiem, jajkiem i tartą bułką.
  • Z powstałej masy formujemy małe hamburgery, które grillujemy na złoto.
  • Pod koniec grillowania mięsa na połowę kawałków hamburgerów nakładamy po plastrze fety, na nią kładziemy po kawałku zgrillowanego pomidora i przykrywamy „wolnymi” hamburgerami.
  • Wuster L&P to jeden z najbardziej uniwersalnych sosów przyprawowych. Jest znany na całym świecie: stanowi składnik sałatki Cezar, koktajlu „Krwawa Mary” oraz spaghetti bolognese. Ma korzenny smak i bursztynowy kolor. Fantastycznie rozwija i podkreśla smak niemal każdej potrawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz