Pyszna sycąca porcja grillowanego mięsa zawsze cieszy się powodzeniem. Nasza została dodatkowo urozmaicona egzotycznym sosem chilli z drobinkami papryczek. Proste i dekoracyjne danie.
Składniki:
- Sos chili słodko pikantny Thai Heritage
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego Woh Hup
- Sól morska Drogheria Alimentari
- Czarny pieprz Drogheria Alimentari
- 1 łyżeczka mielonego czosnku Thai Heritage
- 2 plastry karkówki
- 2 plastry ananasa
- ryż jaśminowy Smart Chef
- Dla osób lubiących odważne połączenia smaków: karkówkę przed podaniem warto skropić sokiem z limonki.
- Mięso skrapiamy sosem sojowym, nacieramy ze zmielonym czosnkiem i odstawiamy na chwilę do zamarynowania.
- Karkówkę grillujemy. W tym czasie opiekamy również plastry ananasa.
- Następnie zalewamy je sosem chili i odstawiamy w chłodne miejsce na 0,5 godziny.
- Danie podajemy z ryżem jaśminowym posypane kolendrą oraz sosem chilli jako dip.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz