Klasyka gatunku: miód, chilli, delikatne skrzydełka. Wszyscy kochamy to danie. Zwłaszcza, że nieodmiennie kojarzy się ze słońcem i grillowaniem.
Składniki:
- 1 łyżeczka sosu chilli Louisiana Gold
- Sól morska Drogheria Alimentari
- Mieszanka 4 pieprzy Drogheria Alimentari
- 1 łyżeczka mielonego czosnku Thai Heritage
- 2 łyżki miodu
- 8 skrzydełek kurczaka
- Radzimy uważać z ilością Louisiany - już przysłowiowa „kropla” wyraźnie wyostrza danie.
- Mięso oczyszczamy. Solimy i pieprzymy.
- Kurczaka grillujemy na złoto, polewając w tym czasie marynatą.
- Mieszamy pozostałe składniki i taką marynatą polewamy skrzydełka. Odstawiamy na pół godziny.
- Podajemy z musztar-dą miodową Maille lub sosem BBQ HP.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz