czwartek, 30 sierpnia 2012

Skrzydełka louisiana

Klasyka gatunku: miód, chilli, delikatne skrzydełka. Wszyscy kochamy to danie. Zwłaszcza, że nieodmiennie kojarzy się ze słońcem i grillowaniem.

Składniki:
  • Radzimy uważać z ilością Louisiany - już przysłowiowa „kropla” wyraźnie wyostrza danie.

  • Mięso oczyszczamy. Solimy i pieprzymy.
  • Kurczaka grillujemy na złoto, polewając w tym czasie marynatą.
  • Mieszamy pozostałe składniki i taką marynatą polewamy skrzydełka. Odstawiamy na pół godziny.
  • Podajemy z musztar-dą miodową Maille lub sosem BBQ HP.
  • Louisiana Gold to wyjątkowa mieszanka najlepszych gatunków papryczek, w tym ognistej tabasco. Już kilka kropli pozwoli wydobyć z potrawy wszystko to, co najlepsze. To świetna przyprawa do hot-dogów, pizzy, sosów do sałatek, spaghetti, drinków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz