piątek, 31 sierpnia 2012

Żeberka Hoisin

Hoi sin to całe mnóstwo fantastycznych przypraw, m.in. czosnku, pasty sezamowej, cytryny, chilli i karmelu. Kompozycja wprost idealna na grilla.

Składniki:
  • Wspaniale, jeśli mamy możliwość zamarynowania żeberek wieczór przed grillem. Odwdzięczą się nam kruchością i niezrównanym smakiem.

  • Mięso oczyszczamy, kroimy na kawałki.
  • Żeberka grillujemy na złoto.
  • Łączymy składniki marynaty. Mieszamy ją z mięsem i odstawiamy na 0,5 godziny.
  • Podajemy z warzywami, np z pieczoną marchewką.
  • Naturalnie warzony sos sojowy ciemny to propozycja dla miłośników kuchni Azji. Uzyskiwany jest w procesie 9 - miesięcznej fermentacji ziaren soi. Zachwyca bogatym smakiem i subtelnym aromatem. Nadaje potrawom złocisty kolor oraz wspaniale rozwija ich smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz