Hoi sin to całe mnóstwo fantastycznych przypraw, m.in. czosnku, pasty sezamowej, cytryny, chilli i karmelu. Kompozycja wprost idealna na grilla.
Składniki:
- 3 łyżki sosu hoisin Woh Hup
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Woh Hup
- 1 łyżka mielonego imbiru Thai Heritage
- Pasek młodych żeberek
- Wspaniale, jeśli mamy możliwość zamarynowania żeberek wieczór przed grillem. Odwdzięczą się nam kruchością i niezrównanym smakiem.
- Mięso oczyszczamy, kroimy na kawałki.
- Żeberka grillujemy na złoto.
- Łączymy składniki marynaty. Mieszamy ją z mięsem i odstawiamy na 0,5 godziny.
- Podajemy z warzywami, np z pieczoną marchewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz