sobota, 1 września 2012

Faszerowany kurczak

Potrawa efektowna i oryginalna. Idealna propozycja na lekkie danie główne. Wspaniale komponuje się z grillowanymi warzywami.

Składniki:
  • Danie to smakuje równie dobrze podawane na gorąco jak i na zimno. Warto więc przygotować od razu większą porcję.

  • Ser, oliwki i pomidory siekamy w średnią kostkę. Dodajemy pesto. Całość mieszamy.
  • Tak powstałe kieszenie wypełniamy przygotowanym farszem i zamykamy je wykałaczkami.
  • Potrawę podajemy z warzywami.
  • Mięso oczyszczamy. Każdą z połówek przecinamy wzdłuż do 3/4 głębokości.
  • Mięso grillujemy na złoto ok. 10 minut. Kroimy w grube plastry.
  • Greckie oliwki Gaea pochodzą z najlepszych gajów oliwnych z rejonu Olimpu. Są zbierane ręcznie i konserwowane w naturalny sposób bez użycia sztucznych składników. Zawierają znacznie mniej soli niż większość oliwek dostępnych na rynku (5-5,5%).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz