Smaczna propozycja obiadowa. Połączenie kalafiora z delikatnym mleczkiem kokosowym nadało całości naprawdę oryginalnego smaku. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu bo naprawdę warto. Smacznego :)
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego A-Tip (puszka)
- 1/4 łyżeczki ostrego curry House of Asia
- 2 szklanki pokrojonego kalafiora
- 1 szklanki posiekanego selera naciowego
- 1 szklanki posiekanej cebuli
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki stołowe masła
- 2 łyżki stołowe mąki
- 1 1/4 łyżeczki zielonej soli morskiej Drogheria Alimentari
- 1/8 łyżeczki pieprzu czarnego Drogheria Alimentari
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Olej kokosowy w płynnej postaci wymieszaj z cukrem.
- Następnie wszystko mieszamy razem. Foremki do ciasta smarujemy tłuszczem i wlewamy do nich ciasto.
- Ananasa z jajkami i bananem dokładnie miksujemy przy pomocy blendera. W misce dokładnie mieszamy mąką, wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
- Całość wstawiamy do piekarnika na około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy ciasto przy pomocy drewnianego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz