Ciasto bananowo kokosowe ma przyjmny słodki smak. Będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. Polecamy jak pyszny deser na każdą okazję.
Składniki:
- 1 szklanka oleju kokosowego Livity
- 2 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 rozgnieciony banan
- 4 szklanki mąki
- 1 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżeczki różowej soli Drogheria Alimentari
- Olej kokosowy staje się płynny w temperaturze powyżej 25 stopni. Aby przyspieszyć ten proces wstaw słoik z olejem do miski wypełnionej gorącą wodą.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Olej kokosowy w płynnej postaci wymieszaj z cukrem.
- Następnie wszystko mieszamy razem. Foremki do ciasta smarujemy tłuszczem i wlewamy do nich ciasto.
- Ananasa z jajkami i bananem dokładnie miksujemy przy pomocy blendera. W misce dokładnie mieszamy mąką, wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
- Całość wstawiamy do piekarnika na około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy ciasto przy pomocy drewnianego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz