czwartek, 6 września 2012

Ciasto bananowo kokosowe

Ciasto bananowo kokosowe ma przyjmny słodki smak. Będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. Polecamy jak pyszny deser na każdą okazję.

Składniki:
  • 1 szklanka oleju kokosowego Livity
  • 2 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 rozgnieciony banan
  • 4 szklanki mąki
  • 1 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżeczki różowej soli Drogheria Alimentari
  • Olej kokosowy staje się płynny w temperaturze powyżej 25 stopni. Aby przyspieszyć ten proces wstaw słoik z olejem do miski wypełnionej gorącą wodą.

  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Olej kokosowy w płynnej postaci wymieszaj z cukrem.
  • Następnie wszystko mieszamy razem. Foremki do ciasta smarujemy tłuszczem i wlewamy do nich ciasto.
  • Ananasa z jajkami i bananem dokładnie miksujemy przy pomocy blendera. W misce dokładnie mieszamy mąką, wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
  • Całość wstawiamy do piekarnika na około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy ciasto przy pomocy drewnianego patyczka.
  • Naturalny olej kokosowy to produkt o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Z powodzeniem może zastąpić wszystkie inny tłuszcze roślinne w Twoim domu. Znakomicie nadaje się zarówno do pieczenia jak i smażenia a sałatka z jego dodatkiem smakuje wyśmienicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz