Puszyste słodkie babeczki mogą stanowić miły prezent dla bliskiej osoby. Delikatny smak kokosowej posypki znakomicie komponuje się ze świeżymi owocami. Palce lizać :)
Składniki:
- 1/2 szklanki letniej wody
- 1 jajko
- 1/2 szklanki miodu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 1/2 szklanki mąki razowej
- 3 łyżki stołowe stopionego oleju kokosowego Livity
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli morskiej Drogheria Alimentari
- 1 szklanka świeżych czarnych borówek
- Proszek kokosowy do posypania Yaerra
- Zamiast czarnych borówek możesz użyć innych owoców, na przykład malin lub czereśni.
- Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 205 stopni C. Do miski wlewamy wodę i dodajemy do niej jajko, miód, wanilię i płynny olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy.
- Foremki na babeczki nasmaruj tłuszczem. Wlej do każdej przygotowane ciasto i włóż do piekarnika na około 20 minut.
- W drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do wcześniej przygotowanej mieszaniny. Całość dokładnie wymieszaj przy pomocy miksera. Dodaj czarne borówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz