Naleśniki z dodatkiem oleju kokosowego i wiórków kokosowych to znakomita propozycja na sycące śniadanie. Dodatek soku pomarańczowego sprawia że całość nabiera niepowtarzalnego smaku. Polecamy wszystkim amatorom egzotycznych smaków.
Składniki:
- 1 szklanka mąki razowej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli cyprysjkiej Drogheria Alimentari
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 1 łyżka stołowa miodu
- 1/4 szklanki oleju kokosowego Livity
- 1 1/4 szklanki letniego soku pomarańczowego
- Olej kokosowy staje się płynny w temperaturze powyżej 25 stopni. Aby przyspieszyć ten proces wstaw słoik z olejem do miski wypełnionej gorącą wodą.
- Do niewielkiej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
- Następnie zawartości obu misek łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
- Przy pomocy łyżki wylewamy na patelnie przygotowane wcześniej ciasto tak, aby przykryło całe dno. Gotowe naleśniki podajemy z dowolnym farszem lub przybraniem.
- W drugiej misce dokładnie mieszamy jajko z miodem i płynnym olejem kokosowym.
- Na niewielkiej średnicy patelnię wlewamy łyżkę oleju kokosowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz