niedziela, 2 czerwca 2013

Zupa z rzeżuchy

Naszła nas ochota na zupę krem. Postanowiliśmy więc przygotować zupę z rzeżuchy. Zobaczcie jak nam to wyszło. Smacznego.

Składniki:
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • 4 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • Sól himalajska Drogheria Alimentari
  • Pieprz czarny Drogheria Alimentari

  • Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w plasterki. Na patelnię wrzucamy masło i podsmażamy całość.
  • Chwilę gotujemy, zestawiamy z ognia i czekamy aż lekko ostygnie. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  • Następnie dodajemy półtorej szklanki wody i bulion. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości. Na koniec dodajemy świeżą rzeżuchę.
  • Dodajemy śmietany i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Sól himalajska to najczystsza sól ziemi. Jest delikatniejsza w smaku niż sól spotykana na co dzień w naszych domach. Zawiera 84 cenne dla zdrowia minerały w formie koloidalnej, łatwo przyswajane przez organizm. Estetyczny szklany młynek gwarantuje idealne proporcje i długą świeżość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz