Naszła nas ochota na zupę krem. Postanowiliśmy więc przygotować zupę z rzeżuchy. Zobaczcie jak nam to wyszło. Smacznego.
Składniki:
- 1 pęczek rzeżuchy
- 4 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 1 szklanka bulionu
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki gęstej śmietany
- Sól himalajska Drogheria Alimentari
- Pieprz czarny Drogheria Alimentari
- Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w plasterki. Na patelnię wrzucamy masło i podsmażamy całość.
- Chwilę gotujemy, zestawiamy z ognia i czekamy aż lekko ostygnie. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Następnie dodajemy półtorej szklanki wody i bulion. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości. Na koniec dodajemy świeżą rzeżuchę.
- Dodajemy śmietany i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz