Jedno z najpopularniejszych dań chińskich. Makaron z pysznymi dodatkami tworzy smaczne i sycące danie. Dodatek sosu czosnkowo miodowego nadaje całości oryginalnego smaku.
Składniki:
- 1/2 makaronu Mie House of Asia
- 1 łyżeczka mielonego imbiru Thai Heritage
- 1 łyżka Sosu Sambal Oelek Woh Hup
- 6 łyżek Sosu Czosnkowego z Miodem Woh Hup
- 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego Woh Hup
- 150g piersi z kurczaka
- 150g warzyw (papryka, kiełki, cebula, marchewka, por, dymka)
- Makaron do tego dania może byc gotowany lub smażony w zależności od preferencji dietetycznych :)
- Makaron przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu.
- Następnie smażymy je przez 2-3 minuty i przekładamy do miseczki.
- Dolewamy 4 łyżki wody. Dusimy przez kolejne 3 minuty.
- Mięso kroimy w cienkie paski, skrapiamy 1 łyżką sosu sojowego i odstawiamy na 5 minut.
- Warzywa kroimy w paseczki. Wrzucamy na patelnię razem z imbirem (po wyjęciu kurczaka) i smażymy 3-4 minuty.
- Na środek wlewamy sosy, dodajemy mięso i makaron. Mieszamy i od razu podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz