Jedno z bardziej charakterystycznych potraw kuchni tajskiej. Pyszne curry z lekkim aromatem mleczka kokosowego. Bardzo smaczne i bardzo pożywne.
Składniki:
- 200g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 200ml mleczka kokosowego A-Tip
- 1 filiżanka kiełków z fasoli mung
- 2 łyżki zielonej pasty curry Kanokwan
- ryż jaśminowy Smart Chef
- Odpowiednie proporcje melczka kokosowego i curry pozwolą Wam dobrać odpowiednią ostrość tego pysznego dania.
- Do rondla wlewamy mleczko kokosowe.
- Gotujemy, aż mleko zmieni konsystencję na oleistą.
- Danie podajemy gorące z ryżem jaśminowym.
- Dodajemy pastę curry.
- Mieszając wrzucamy kurczaka i kiełki i gotujemy.
- Zielona pasta Curry znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej i oczywiście podstawa słynnego tajskiego dania. Jedna saszetka tej pikantnej przyprawy wystarczy aby przygotować danie dla 10 osób. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Autentyczna tajska receptura gwartantuje niepowtarzalny smak i aromat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz