Pyszne, sycące a jednocześnie lekkie danie. O charakterystycznym smaku gryczanej soby, kurczaka i doskonałego sosu na bazie miso.
Składniki:
- Makaron Soba House of Asia
- Pierś z kurczaka
- 2 gałązki dymki
- wodorosty wakame House of Asia
- 3 łyżki sosu sojowego Yamasa
- Szczypta białego pieprzu Drogheria Alimentari
- Sok z 1/4 dużej pomarańczy
- 2 saszetki miso House of Asia
- 1 łyżka mielonego imbiru Thai Heritage
- Sok z 1/4 dużej pomarańczy
- 1 łyżka białego wina
- 2 łyżki brązowego cukru
- Podgrzanie sosu uwalnia aromat składników w nim zawartych.
- Pierś oczyszczamy, tniemy w długie, cienkie paski. Chwilę marynujemy w marynacie.
- Składniki sosu mieszamy i podgrzewamy.
- Na talerzu kładziemy plaster pomarańczy a na nim danie. Całość polewamy sosem i posypujemy świeżą kolendrą.
- Makaron i kilka sztuk wakame przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu.
- Smażymy kurczaka, lekko go rozdrabniamy, dodajemy do makaronu razem z wakame i posiekaną dymką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz