Połączenie kiełbasek ze słodką śliwką i aromatycznymi dodatkami sprawia, że kiełbaski są obowiązkowym elementem każdej imprezy. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu i nie zabiera wiele czasu.
Składniki:
- 4 białe kiełbaski
- 6 suszonych śliwek kalifornijskich
- 4 cienkie plastry wędzonego boczku
- Sos Worcestershire Lea&Perrins
- Sos BBQ HP
- 2 placki tortilla Wrap Azteca
- sos Louisiana Gold
- czarny pieprz z młynka Drogheria Alimentari
- Kiełbaski nacinamy wzdłuż na ok. 2/3 głębokości. Lekko rozchylamy każde zagłębienie, skrapiamy 4-5 porcjami sosu Lea& Perrins i wkładamy tam po 2-3 śliwki.
- Kiełbaski smakują wyśmienicie z grillowanymi plackami tortilla, maczane w sosie BBQ HP. Jako napój polecamy sok pomido-rowy doprawiony kilkoma kroplami Louisia-ny Gold i świeżym pieprzem.
- Tak przygotowane kiełbaski zawijamy ściśle w plasterki boczku i grillujemy przez ok.15 minut przewracając od czasu do czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz