piątek, 25 stycznia 2013

Białe kiełbaski ze śliwką

Połączenie kiełbasek ze słodką śliwką i aromatycznymi dodatkami sprawia, że kiełbaski są obowiązkowym elementem każdej imprezy. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu i nie zabiera wiele czasu.

Składniki:

  • Kiełbaski nacinamy wzdłuż na ok. 2/3 głębokości. Lekko rozchylamy każde zagłębienie, skrapiamy 4-5 porcjami sosu Lea& Perrins i wkładamy tam po 2-3 śliwki.
  • Kiełbaski smakują wyśmienicie z grillowanymi plackami tortilla, maczane w sosie BBQ HP. Jako napój polecamy sok pomido-rowy doprawiony kilkoma kroplami Louisia-ny Gold i świeżym pieprzem.
  • Tak przygotowane kiełbaski zawijamy ściśle w plasterki boczku i grillujemy przez ok.15 minut przewracając od czasu do czasu.
  • Oryginalny angielski sos o niezwykłym smaku i aromacie. Znakomicie podkreśla smak nie tylko grillowanego, ale i smażonego mięsa oraz warzyw. Znakomity do kiełbasek. Na co dzień może z powodzeniem zastąpić ketchup. To naprawdę uniwersalny dodatek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz