Znakomita przekąska na każdą okazję. Mieszanka najlepszych azjatyckich smaków. Aby przygotować naprawdę pyszną sałatkę.
Składniki:
- makaron ryżowy House of Asia
- 3 grzyby mun House of Asia
- 1 piersi z kurczaka
- 1 posiekany szczypiorek
- 1 garść kiełków
- 1 kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- olej Carotino do smażenia
- 4 krople oleju sezamowego Woh Hup
- 2 łyżki sosu sojowego Woh Hup
- 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek Woh Hup
- Przygotowujemy makaron i grzyby.
- Mięso lekko podsmażamy na oleju.
- Kurczaka, grzyby i kapustę tniemy w paski, a marchewkę w słupki.
- Składniki łączymy ze sobą i polewamy sosem.
- Ciemny sos sojowy powstaje przez naturalną fermentację soi. Cały proces trwa około 9 miesięcy. Produkowany jest ze specjalnie wybranych składników. To dlatego zachwyca swoim niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Już niewielka ilość nadaje przyrządzanym potrawom koloru i smaku. Stanowi świetny składnik wszelkiego rodzaju zup, makaronów i innych potraw nie tylko kuchni azjatyckiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz