Połączenie znakomitych chińskich grzybów z japońskim makaronem oraz włoskimi suszonymi pomidorami. Wyśmienita mieszanka kulturowa.
Składniki:
- 120 g makaronu soba House of Asia
- Kilka kropel oleju sezamowego Woh Hup
- 5 grzybów shiitake House of Asia
- 6 pokrojonych w paski suszonych pomidorów Conchilia
- 10 pokrojonych w plasterki zielonych oliwek z czosnkiem Gaea
- 1 starty ząbek czosnku
- 3 łyżki prażonych ziaren sezamu House of Asia
- posiekane listki mięty
- 2 łyżki oleju sezamowego Woh Hup
- 2 łyżki octu ryżowego Oishii
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego Woh Hup
- 1 łyżeczka cukru rozpuszczona w 1 łyżce
- gorącej wody
- Grzyby moczymy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy, pozbawiamy nóżek i kroimy w paski.
- Rozgrzewamy wok i smażymy czosnek oraz shiitake aż grzyby będę miękkie (1 - 2 minuty).
- Dodajemy pozostałe składniki sałatki. Całość przed podaniem schładzamy w lodówce.
- Gotujemy makaron, po czym przelewamy zimną wodą, przekładamy do miski i skrapiamy olejem sezamowym.
- Łączymy wszystkie elementy sosu i dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz