Fajita jest kolejnym daniem, które można przygotować dzięki plackom tortilla. Pyszny aromatyczny kurczak i świeże warzywa zawinięte w pszennego placka. Smacznego.
Składniki:
- 4 placki wrap Azteca
- przyprawa do Fajita Azteca
- pierś z kurczaka
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- 1 duża cebula
- 1/2 szklanki piwa
- Salsa warzywna Casa Fiesta
- Olej Carotino do smażenia
- Kurczaka kroimy w cienkie paski.
- Cebulę kroimy w piórka, papryki w paski.
- Powstałą mieszankę porcjujemy i zawijamy w placki wrap.
- Zalewamy piwem zmieszanym z przyprawą i marynujemy (najlepiej przez noc).
- Mięso lekko przesmażamy na oleju, dodajemy warzywa, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę.
- Jako dodatki świetnie sprawdzą się: kwaśna śmietana, starty żółty ser lub pomidorowa salsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz