Niezwykle proste w przygotowaniu, ale bardzo pyszne danie. Lekka sałatka z dodatkiem grzanek stanowi znakomitą przekąskę, gdy tylko dopadnie nas pierwszy głód.
Składniki:
- Grzanki Crostini z czosnkiem i pietruszką Panealba
- Filiżanka startego parmezanu
- Sałata lodowa
- 2 łyżki sosu Worcestershire Lea&Perrins
- 100 ml oliwy z oliwek extra virgin Gaea
- 4 łyżeczki octu balsamicznego Mazzetti
- 1 łyżka musztardy Dijon Maille
- 80g anchois
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- Składniki sosu miksujemy na gładką masę i polewamy nią całą wewnętrzną stronę drewnianej miski.
- Całość posypujemy parmezanem i grzankami. Od razu podajemy.
- Sałatę kroimy w kwadraty 3x3cm, wrzucamy do miski z sosem.
- Do sałatki można też dodać pokrojoną w cieniutkie paski i przesmażoną pierś z kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz