Jedno z głównych dań kuchni meksykańskiej. Mieszanina oryginalnych smaków i aromatów tworzy pyszną całość. Aż chciałoby się więcej. Uwaga na ostrą papryczkę.
Składniki:
- 4 placki wrap Azteca
- przyprawa do Burrito Azteca
- 250g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 1 posiekana cebula
- 1 posiekany pomidor bez skórki
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1/2 puszki pasty z fasoli pinto La Costena
- Marynowana papryka jalapeno La Costena
- Filiżanka startego żółtego sera
- Olej Carotino do smażenia
- Im więcej papryczek dodasz tym ostrzejsza będzie przyprawa, dlatego uważaj żeby nie przesadzić z ogniem :)
- Mięso z cebulą smażymy na oleju Carotino, który nada im piękny kolor.
- Powstałą masę nakładamy na placki wrap, zwijamy, układamy na patelni zawinięciem do dołu.
- Dodajemy pastę z fasoli, paprykę, pomidora i przyprawę do burrito. Całość mieszamy i dusimy przez 2-3 minuty.
- Przez chwilę pieczemy pod przykryciem. Posypujemy startym żółtym serem i dalej zapiekamy, aż ser się rozpuści.
ale tu pysznie:)
OdpowiedzUsuń