sobota, 26 stycznia 2013

Burrito

Jedno z głównych dań kuchni meksykańskiej. Mieszanina oryginalnych smaków i aromatów tworzy pyszną całość. Aż chciałoby się więcej. Uwaga na ostrą papryczkę.

Składniki:
  • Im więcej papryczek dodasz tym ostrzejsza będzie przyprawa, dlatego uważaj żeby nie przesadzić z ogniem :)

  • Mięso z cebulą smażymy na oleju Carotino, który nada im piękny kolor.
  • Powstałą masę nakładamy na placki wrap, zwijamy, układamy na patelni zawinięciem do dołu.
  • Dodajemy pastę z fasoli, paprykę, pomidora i przyprawę do burrito. Całość mieszamy i dusimy przez 2-3 minuty.
  • Przez chwilę pieczemy pod przykryciem. Posypujemy startym żółtym serem i dalej zapiekamy, aż ser się rozpuści.
  • Podstawa kuchni meksykańskiej i jeden ze sztandarowych produktów Meksyku. Bez niego nie przygotujesz wielu dań tej niezwykle kolorowej kuchni. Znakomicie smakują z daniami na ciepło jak i na zimno. Z powodzeniem znajdą zastosowanie w każdej kuchni świata.

1 komentarz: