Potrawa efektowna i oryginalna. Idealna propozycja na lekkie danie główne. Wspaniale komponuje się z warzywami duszonymi po włosku.
Składniki:
- 4 dzwonki łososia
- 4 łyżeczki czerwonego pesto Contessa
- ok. 12 kaparów Contessa
- sól Drogheria Alimentari
- pieprz Drogheria Alimentari
- oliwa z oliwek extra virgin Gaea
- 50g masła
- 1/2 kieliszka octu winnego
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Dzwonka łososia myjemy i osuszamy.
- Odwracamy rybę, dodajemy ocet, wino i kapary i smażymy kolejne 2 minuty.
- Odwracamy rybę po raz kolejny, smarujemy pastą każdy kawałek i podgrzewamy jeszcze ok. 3 minuty.
- Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, rybę solimy i posypujemy pieprzem i smażymy ok. 2 minuty na średnim ogniu.
- Sos pesto mieszamy z oliwą i pietruszką, tak aby powstała gęsta masa.
- Potrawę przekładamy na talerze i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz