Łagodniejsza wersja meksykańskich wrapów. Ostre papryczki zstąpiliśmy słodkim sosem chili. Całość smakuje wyśmienicie. Spróbujcie :)
Składniki:
- 300g piersi z indyka
- 2-4 placki tortilla Wrap
- mieszanka sałat
- 2 łyżki sosu sojowego Woh Hup
- 2 łyżki sosu Lea&Perrins
- 2 łyżki sosu chilli słodkiego Thai Heritage
- + 4-6 łyżek do posmarowania placków
- Dobrze żeby mięso mogło poleżeć w marynacie całą noc jeżeli jest taka możliwość.
- Składniki marynaty mieszamy razem.
- Mięso grillujemy ok. 3 minuty z każdej strony.
- Podajemy na lekko zgrillowanym placku tortilla posmarowanym cienko sosem chilli i posypanym mieszanką sałat.
- Pierś kroimy na podłużne, grube pasy, zalewamy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godziny do lodówki.
- Następnie kroimy ukośnie na kawałki o grubości ok. 1cm.
- Danie doskonale komponuje się z grillowanymi plastrami pomidora posypanymi parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz