środa, 8 maja 2013

Krewetki w ananasowym curry

Danie które zawiera w sobie wszystkie najlepsze smaki Tajlandii. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Składniki:

  • Obieramy i siekamy ananasa w średniej wielkości kostkę.
  • Doprowadzamy prawie do wrzenia.
  • Smażymy przez 3 minuty do momentu aż krewetki zmienią kolor na różowy.
  • Podgrzewamy w woku mleczko, ananasa, pastę curry, sos rybny oraz cukier.
  • Krewetki oprawiamy i dodajemy wraz z kolendrą do woka.
  • Podajemy gorące, z ryżem jaśminowym.
  • Ryż jaśminowy to niezwykły ryż o długich ziarnach i o subtelnym aromacie kwiatów jaśminu. Najlepsze ryże jaśminowe pochodzą z Tajlandii i posiadają oznaczenie potwierdzające ich oryginalność i najwyższą jakość, wystawione przez Tajskie Ministerstwo Rolnictwa: THAI HOM MALI RICE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz