Danie które zawiera w sobie wszystkie najlepsze smaki Tajlandii. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Składniki:
- 1/2 świeżego ananasa
- 400 ml mleczka kokosowego A-tip
- 2 łyżki czerwonej pasty curry Thai Heritage
- 2 łyżki sosu rybnego Thai Heritage
- 2 pełne łyżeczki brązowego cukru
- 350g dużych krewetek
- posiekana świeża kolendra
- ryż jaśminowy Smart Chef
- Obieramy i siekamy ananasa w średniej wielkości kostkę.
- Doprowadzamy prawie do wrzenia.
- Smażymy przez 3 minuty do momentu aż krewetki zmienią kolor na różowy.
- Podgrzewamy w woku mleczko, ananasa, pastę curry, sos rybny oraz cukier.
- Krewetki oprawiamy i dodajemy wraz z kolendrą do woka.
- Podajemy gorące, z ryżem jaśminowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz