Nie ma co się rozpisywać... szybka, prosta i bardzo smaczna przekąska. Ciepłe tosty z mieszanką azjatyckich grzybów smakują wyśmienicie.
Składniki:
- 6 łyżek masła
- 2-3 posiekane drobno ząbki czosnku
- 4 filiżanki mieszanki pokrojonych grzybów: mun i shiitake House of Asia
- 8 kromek pieczywa tostowego
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- sól morska Drogheria Alimentari
- pieprz czarny z młynka Drogheria Alimentari
- Do mieszanki grzybów będą pasowały także pieczarki
- Grzyby oyster i shiitake przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu (można to zrobić do 24 godzin wcześniej).
- Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy przez ok. 5 minut aż do ich zezłocenia.
- Opiekamy tosty. Układamy na nich grzyby i od razu podajemy.
- Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy czosnek i mieszając smażymy przez 30 sekund.
- Dodajemy posiekaną pietruszkę i dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz