Dziś mamy ochotę na omlet. Oczywiście nie mogliśmy zapomnieć w świeżych warzywach. Wszystko w tajskich klimatach. Smacznego.
Składniki:
- 3 łyżki oleju Carotino
- 1 łyżeczka mielonego czosnku Thai Heritage
- 1 posiekana szalotka
- 1 mały bakłażan pokrojony w kostkę
- 1/2 małej zielonej papryki pokrojonej w kostkę
- 2 grzyby Shiitake House of Asia
- 1 pomidor pokrojony w kostkę
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego Woh Hup
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu z młynka Drogheria Alimentari
- 2 duże jajka
- mieszanka sałat
- pomidorki koktajlowe przekrojone na pół
- paski ogórka
- Sos chili słodko-pikantny Thai Heritage
- Grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie kroimy w paski.
- Następnie dodajemy szalotkę oraz bakłażana i smażymy na złoty kolor.
- Dodajemy grzyby, pomidory, sos sojowy, cukier i pieprz. Chwilę smażymy, a następnie zdejmujemy z ognia utrzymując w cieple.
- Wtedy na środek kładziemy przygotowany wcześniej warzywny farsz.
- Podajemy z sosem chilli w formie dipu.
- Na patelni rozgrzewamy połowę oleju. Dodajemy czosnek i smażymy go przez 30 sekund w wysokiej temperaturze.
- Dodajemy paprykę i smażymy aż zrobi się miękka.
- Ubijamy lekko jajka. Na kolejnej patelni rozgrzewamy pozostały olej, wlewamy jajka i smażymy aż się zetną.
- Zawijamy brzegi omletu, aby uformować prostokątną paczuszkę. Całość delikatnie zsuwamy na talerz i przystrajamy sałatą, pomidorkami oraz ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz