Pyszne danie z chińskim makaronem i aromatyczną lekko pikantną wieprzowiną.
Składniki:
- 2 łyżeczki mielonego czosnku Thai Heritage
- 3 łyżeczki mielonego imbiru Thai Heritage
- 2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej Thai Heritage
- 3 posiekane szalotki
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 łyżka sosu rybnego Thai Heritage
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Woh Hup
- 1 łyżka czerwonej pasty curry Thai Heritage
- 4 suszone liście Kaffiru Thai Heritage, pokruszone
- 6 pomidorów bez skórki
- świeża posiekana kolendra
- 2 łyżki oleju Carotin
- Sól morska z młynka Drogheria Alimentari
- Pieprz czarny organiczny z młynka Drogheria Alimentari
- makaron Mie House of Asia
- piórka młodej cebuli do przystrojenia
- Na dużej patelni rozgrzewamy olej.
- Dodajemy wieprzowinę i smażymy do uzyskania złoto-brązowego koloru.
- Dodajemy posiekane pomidory i smażymy przez kolejne 5-6 minut mieszając od czasu do czasu.
- Podajemy na ciepło ze świeżo ugotowanym makaronem i piórkami młodej cebuli.
- Dodajemy czosnek, imbir oraz szalotki i smażymy przez 2 minuty.
- Dodajemy sos rybny, sos sojowy, pastę curry i liście kaffiru i smażymy na dużym ogniu przez kolejne 1-2 minuty.
- Posypujemy obficie kolendrą i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz