Jedno z bardziej popularnych dań kuchni meksykańskiej. Pyszna pasa połączona z pikantnymi papryczkami zawinięta w podpieczone, chrupiące placki tortilla.
Składniki:
- 400g pasty z fasoli pinto La Costena
- 220g papryki jalapeno krojonej La Costena
- 8 placków tortilla Wrap
- 1 cebula posiekana w kostkę
- świeżo mielony czarny pieprz Drogheria Alimentari
- salsa warzywna łagodna
- Wszyscy którzy nie mogą żyć bez mięsa mogą dodać podsmażone kawałki kurczaka.
- Mieszamy razem pastę z fasoli, paprykę i cebulę.
- Każdy kawałek smarujemy cienko przygotowaną pastą i zawijamy w rulonik.
- Podajemy polane salsą.
- Placki tortilla kroimy na pół.
- Flautas opiekamy na patelni, aby stały się chrupiące.
MEKSYK! Prezentuje się świetnie :) Idealna przekąska na sobotnią imprezkę :)
OdpowiedzUsuńwyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuń