Smaczne i sycące danie w meksykańskim stylu. Dużo warzyw, bogactwo smaków i aromatów oraz oczywiście tortilla.
Składniki:
- 1 średni bakłażan
- 1 duża cebula
- seler naciowy – 2 łodygi
- 1 żółta papryka
- 5 pieczarek
- 2 duże pomidory obrane ze skórek i pokrojone w kostkę
- 1/2 puszki kukurydzy
- 200g czarnej fasoli La Costena
- salsa warzywna Azteca
- 1 mała pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
- świeża, posiekana kolendra
- oliwa z oliwek extra virgin Gaea
- 8 placków tortilla Wrap
- Warzywa kroimy w dużą kostkę.
- Na drugiej patelni obsmażamy kawałki kurczaka.
- Tortille opiekamy.
- Dusimy na średnim ogniu ok. 4 minuty.
- Przekładamy je do warzyw, całość zalewamy salsą i dusimy jeszcze ok. 4 minuty.
- Danie podajemy jako potrawkę do samodzielnego nakładania na placki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz