czwartek, 30 maja 2013

Sola po tajsku

Rybne kotleciki w aromatach rodem ze wschodu. Świeża ryba i aromatyczne przyprawy. A to wszystko podane w bardzo finezyjny sposób. Świetnie wygląda i tak samo smakuje.

Składniki:

  • Rybę mielimy, dodajemy do niej jajko, cebulę, mąkę, mleczko i pasty.
  • Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kotleciki, które gotujemy na parze ok. 10 minut.
  • Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
  • Następnie wyjmujemy je na talerz, dekorujemy porem i podajemy z sosami chili.
  • Pasta sporządzona na bazie kolendry z olejem sojowym i octem ryżowym. Wspaniałe uzupełnienie sosów, dipów i sałatek ze świeżych warzyw oraz dań gorących. Jako dodatek do marynaty świetnie podkreśla smak potraw drobiowych lub ryb pieczonych i z grilla.

1 komentarz:

  1. Ja jeszcze nie miałem okazji jeść tak podanej ryby więc ciężko mi na jej temat się wypowiedzieć. Mogę na pewno powiedzieć, że świetnie smakuje łosoś z piekarnika https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-losos-do-piekarnika-gruzinska-nuta-estragonu/ i do tego jeszcze w takim wydaniu.

    OdpowiedzUsuń