Dzięki papryczkom serrano cukinia zyskuje zupełnie innych charakter. W tej postaci może asystować różnorodnym daniom.
Składniki:
- 30ml oleju Carotino
- 450g młodych cukinii pokrojonych w grubsze plasterki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 450g pomidorów oranych i posiekanych w kostkę
- 2 papryczki serrano La Costena osuszone i posiekane
- 1 łyżka pasty z kolendry Thai Heritage
- sól morska Drogheria Alimentari
- Podgrzewamy olej w rondlu i dodajemy wszystkie składniki poza solą.
- Co jakiś czas sprawdzamy czy soki się nie wygotowały i czy całość się nie przypala.
- Na koniec przyprawiamy solą i podajemy jako dodatek do innych dań.
- Doprowadzamy do wrzenia przykrywamy i na małym ogniu gotujemy przez 30 minut lub do momentu gdy cukinia zrobi się miękka.
- Jeżeli tak jest dolewamy soku pomidorowego, bulionu lub wody.
Bardzo fajna propozycja :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam cukinię :)
OdpowiedzUsuń