Kolorowa i bardzo lekka sałatka. Znakomita przekąska aby zaspokoić pierwszy głód. Stanowi także świetny dodatek do każdego dania.
Składniki:
- mix sałat najlepiej rukoli i roszponki
- 1 średnia, czerwona cebula pocięta w piórka
- 10 suszonych pomidorów Gaea przekrojonych na pół
- 8 plasterków ostrego salami pokrojonych w cienkie paski
- 10 oliwek Gaea
- 1 czerwony grapefruit
- 1/3 filiżanki oliwy z oliwek extra virgin Gaea
- 3 łyżki stołowe octu balsamicznego Mazzetti
- 1 łyżka stołowa miodu
- 1 łyżka stołowa musztardy starofrancuskiej Maille
- sól morska i mieszanka 4 pieprzów Drogheria Alimentari do smaku
- Grapefruita obieramy z błon i dzielimy na duże kawałki.
- Plasterki salami i grapefruita układamy dookoła sałatki.
- Sałaty myjemy i wkładamy do salaterki. Na górze kładziemy cebulę, suszone pomidory i oliwki.
- Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. Polewamy nim sałatkę i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz