piątek, 1 marca 2013

Sałatka z salami

Kolorowa i bardzo lekka sałatka. Znakomita przekąska aby zaspokoić pierwszy głód. Stanowi także świetny dodatek do każdego dania.

Składniki:
  • mix sałat najlepiej rukoli i roszponki
  • 1 średnia, czerwona cebula pocięta w piórka
  • 10 suszonych pomidorów Gaea przekrojonych na pół
  • 8 plasterków ostrego salami pokrojonych w cienkie paski
  • 10 oliwek Gaea
  • 1 czerwony grapefruit
Sos

  • Grapefruita obieramy z błon i dzielimy na duże kawałki.
  • Plasterki salami i grapefruita układamy dookoła sałatki.
  • Sałaty myjemy i wkładamy do salaterki. Na górze kładziemy cebulę, suszone pomidory i oliwki.
  • Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. Polewamy nim sałatkę i podajemy.
  • Greckie pomidory mają piękną barwę, pełny smak i intensywny aromat. Zawierają cenne właściwości prozdrowotne dzięki poddaniu ich procesowi suszenia na słońcu i zakonserwowaniu w oliwie z oliwek extra virgin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz