Szaszłyki z kurczaka w pysznej marynacie z włoskiego octu balsamicznego i oliwy z oliwek z dodatkiem grillowanych świeżych warzyw. Palce lizać. Polecamy nie tylko latem.
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- po 1 łyżeczce posiekanego świeżego oregano, rozmarynu, tymianku
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego Mazzetti
- 5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin Gaea
- czarny pieprz i sól morska Drogheria Alimentari
- Mięso kroimy w niewielkie kostki, przekładamy do wysokiej miski, zalewamy marynatą i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Najlepiej na całą noc.
- Następnie, nadziewając na nie mięso tworzymy szaszłyki.
- Tuż przed podaniem polewamy sosem z mieszanki świeżych ziół i łyżeczki oliwy z oliwek .
- Patyczki do szaszłyków moczymy przez minimum godzinę w wodzie.
- Tak przygotowaną potrawę grillujemy po 3 minuty z każdej strony.
- Przekładamy ryby na talerze, polewamy sosem z pieczenia i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz