Pyszna przekąska do przygotowania w zaledwie 15 minut. Świeży łosoś z oliwą i aromatycznymi przyprawami każdemu będzie smakować.
Składniki:
- 1 filet z łososia (około 400g)
- 1 filiżanka świeżo posiekanego koperku
- świeża bazylia i oregano (posiekane)
- 1/2 łyżeczki cukru
- 40 ml oliwy z oliwek Sitia extra virgin Gaea
- kapary Contessa
- 1 łyżka octu jabłkowego
- czarny pieprz i różowa sól himalajska Drogheria Alimentari
- Łososia kroimy w cieniutkie plastry i układamy na półmisku.
- Odstawiamy na 10 minut do lodówki, żeby smak i mogły się przeniknąć.
- Polewamy sosem z octu, oliwy z oliwek i cukru a następnie posypujemy solą i pieprzem, kaparami oraz świeżymi ziołami.
- Danie podajemy schłodzone.
Lubię takie przekąski! A łosoś smakuje na pewno idealnie jak zawsze. Zwracacie uwagę na jakość ryby jaką kupujecie? Bo ja coraz częściej tak i widzę różnicę w smaku. Co do przepisów zerknijcie na https://mowisalmon.pl/przepisy/smazony-losos-z-salsa-verde-z-chrzanem/ też fajny przepis. Na tej stronie sporo jest takich fajnych przepisów.
OdpowiedzUsuń