niedziela, 27 stycznia 2013

Fajita

Fajita jest kolejnym daniem, które można przygotować dzięki plackom tortilla. Pyszny aromatyczny kurczak i świeże warzywa zawinięte w pszennego placka. Smacznego.

Składniki:

  • Kurczaka kroimy w cienkie paski.
  • Cebulę kroimy w piórka, papryki w paski.
  • Powstałą mieszankę porcjujemy i zawijamy w placki wrap.
  • Zalewamy piwem zmieszanym z przyprawą i marynujemy (najlepiej przez noc).
  • Mięso lekko przesmażamy na oleju, dodajemy warzywa, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę.
  • Jako dodatki świetnie sprawdzą się: kwaśna śmietana, starty żółty ser lub pomidorowa salsa.
  • Aby wydobyć maksymalny smak ze składników tej potrawy wystarczy dodać przyprawy do fajita. Przyprawa nadaje potrawom każdej potrawie przyjemnego smaku oraz charakterystycznego aromatu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz