wtorek, 4 grudnia 2012

Makaron Chow Mein

Jedno z najpopularniejszych dań chińskich. Makaron z pysznymi dodatkami tworzy smaczne i sycące danie. Dodatek sosu czosnkowo miodowego nadaje całości oryginalnego smaku.

Składniki:
  • Makaron do tego dania może byc gotowany lub smażony w zależności od preferencji dietetycznych :)

  • Makaron przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu.
  • Następnie smażymy je przez 2-3 minuty i przekładamy do miseczki.
  • Dolewamy 4 łyżki wody. Dusimy przez kolejne 3 minuty.
  • Mięso kroimy w cienkie paski, skrapiamy 1 łyżką sosu sojowego i odstawiamy na 5 minut.
  • Warzywa kroimy w paseczki. Wrzucamy na patelnię razem z imbirem (po wyjęciu kurczaka) i smażymy 3-4 minuty.
  • Na środek wlewamy sosy, dodajemy mięso i makaron. Mieszamy i od razu podajemy.
  • Makaron Mie to jeden z popularniejszych elementów kuchni azjatyckiej. Smaczna i pożywna podstawa wielu dań. Stanowi niezastąpiony dodatek do zup, potraw z mięsem oraz dań wegetariańskich.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz