poniedziałek, 17 grudnia 2012

Zielone curry

Jedno z bardziej charakterystycznych potraw kuchni tajskiej. Pyszne curry z lekkim aromatem mleczka kokosowego. Bardzo smaczne i bardzo pożywne.

Składniki:
  • Odpowiednie proporcje melczka kokosowego i curry pozwolą Wam dobrać odpowiednią ostrość tego pysznego dania.

  • Do rondla wlewamy mleczko kokosowe.
  • Gotujemy, aż mleko zmieni konsystencję na oleistą.
  • Danie podajemy gorące z ryżem jaśminowym.
  • Dodajemy pastę curry.
  • Mieszając wrzucamy kurczaka i kiełki i gotujemy.
  • Zielona pasta Curry znakomity dodatek do dań kuchni azjatyckiej i oczywiście podstawa słynnego tajskiego dania. Jedna saszetka tej pikantnej przyprawy wystarczy aby przygotować danie dla 10 osób. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Autentyczna tajska receptura gwartantuje niepowtarzalny smak i aromat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz