czwartek, 7 marca 2013

Sałatka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem

Łatwa w przygotowaniu ale niezwykle pyszna sałatka. Wszystkie smaki uzupełniają się na wzajem tworząc bardzo sycącą potrawę we włoskim stylu. Polecamy.

Składniki:

  • Mięso kroimy w niewielkie kostki, przekładamy do wysokiej miski, zalewamy marynatą i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Najlepiej na całą noc.
  • Następnie, nadziewając na nie mięso tworzymy szaszłyki.
  • Tuż przed podaniem polewamy sosem z mieszanki świeżych ziół i łyżeczki oliwy z oliwek .
  • Patyczki do szaszłyków moczymy przez minimum godzinę w wodzie.
  • Tak przygotowaną potrawę grillujemy po 3 minuty z każdej strony.
  • Przekładamy ryby na talerze, polewamy sosem z pieczenia i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
  • Składniki potrzebne do produkcji organicznego octu balsamicznego pochodzą z naturalnych i ekologicznych upraw. To bardzo uniwersalna przyprawa o wszechstronnym zastosowaniu. Wspaniale uzupełnia smak sałatek, nadając im lekko kwaskowe i owocowe nuty. Ocet balsamiczny jest także świetnym składnik marynat na przykład do mięs oraz warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz