środa, 13 marca 2013

Indyk ze słodkim sosem chili

Łagodniejsza wersja meksykańskich wrapów. Ostre papryczki zstąpiliśmy słodkim sosem chili. Całość smakuje wyśmienicie. Spróbujcie :)

Składniki: Marynata:
  • Dobrze żeby mięso mogło poleżeć w marynacie całą noc jeżeli jest taka możliwość.

  • Składniki marynaty mieszamy razem.
  • Mięso grillujemy ok. 3 minuty z każdej strony.
  • Podajemy na lekko zgrillowanym placku tortilla posmarowanym cienko sosem chilli i posypanym mieszanką sałat.
  • Pierś kroimy na podłużne, grube pasy, zalewamy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godziny do lodówki.
  • Następnie kroimy ukośnie na kawałki o grubości ok. 1cm.
  • Danie doskonale komponuje się z grillowanymi plastrami pomidora posypanymi parmezanem.
  • Tajski sos chili słodki to nieskończenie wiele pomysłów na pyszne dania z mięs, ryb, drobiu i warzyw. Niewielka porcja dodana do potrawy sprawia, że nabiera orientalnego smaku. Sos chili to znakomity dip do przekąsek. Rewelacyjny na każdą okazję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz