niedziela, 2 września 2012

Pieczone marchewki

Danie niezwykle proste i smaczne. Oryginalna forma podania nadaje posiłkowi dodatkowy walor dekoracyjny.

Składniki:
  • Danie to jest równie pyszne na ciepło jak i schłodzone. Doskonale komponuje się, np. z grillowanymi żeberkami

  • Marchewki oczyszczamy, kroimy na 2-3 cm kawałki.
  • Marchewki dzielimy na porcje umieszczając każdą w sakiewce ze srebrnej folii spożywczej. Przed zawinięciem sakiewki, jej zawartość polewamy sosem.
  • Mieszamy pozostałe składniki.
  • Tak przygotowane porcje grillujemy ok. 20 minut.
  • Mazzetti l’Originale jest jedną z najstarszych i najbardziej znanych marek octów balsamicznych. Jej octy posiadają najwyższą jakość i pełnię walorów kulinarnych. Znakomicie uzupełniają sałatki nadając im subtelne zabarwienie i aromat świeżości. To również doskonałe marynaty do mięs i warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz