piątek, 7 września 2012

Zupa krem z kalafiora

Smaczna propozycja obiadowa. Połączenie kalafiora z delikatnym mleczkiem kokosowym nadało całości naprawdę oryginalnego smaku. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu bo naprawdę warto. Smacznego :)

Składniki:
  • 400 ml mleczka kokosowego A-Tip (puszka)
  • 1/4 łyżeczki ostrego curry House of Asia
  • 2 szklanki pokrojonego kalafiora
  • 1 szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1 szklanki posiekanej cebuli
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki stołowe masła
  • 2 łyżki stołowe mąki
  • 1 1/4 łyżeczki zielonej soli morskiej Drogheria Alimentari
  • 1/8 łyżeczki pieprzu czarnego Drogheria Alimentari

  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Olej kokosowy w płynnej postaci wymieszaj z cukrem.
  • Następnie wszystko mieszamy razem. Foremki do ciasta smarujemy tłuszczem i wlewamy do nich ciasto.
  • Ananasa z jajkami i bananem dokładnie miksujemy przy pomocy blendera. W misce dokładnie mieszamy mąką, wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
  • Całość wstawiamy do piekarnika na około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy ciasto przy pomocy drewnianego patyczka.
  • Autentyczna sól wydobywana z głębin u wybrzeży Bretanii. Wyjątkowy smak bez sztucznych dodatków i domieszek. Wygodne opakowanie z młynkiem zapewnia precyzyjne dozowanie tej napopularniejszej przyprawy na świecie. Dodatkowo chorni sól przed czynnikami zewnętrznymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz