poniedziałek, 15 października 2012

Sałatka z kurczakiem

Potrawa banalnie łatwa w przygotowaniu a jednocześnie smaczna i dekoracyjna. Polecamy na kolację lub szybki lunch w stylu śródziemnomorskim.

Składniki: Sos:
  • Sałatka jest równie pyszna w wersji na ciepło i na zimno. Polecamy spróbować obydwu!

  • Kurczaka i ser grillujemy na odrobinie oliwy.
  • Mieszamy składniki sosu.
  • Na górę kładziemy mięso i ser.
  • Podajemy posypane kolorowym pieprzem.
  • Oliwki i pomidorki kroimy na pół.
  • Sałaty układamy na talerzu. Posypujemy je oliwkami i pomidorkami.
  • Kolejne warstwy polewamy sosem.
  • Greckie oliwki pochodzą z naturalnych organicznych upraw z rejonu Olimpu. Zbierane ręcznie. Oliwki nadziewane czerwoną papryką uzyskują dzięki temu niezwykły smak oraz stanowią pożywną i zdrową przekąskę. To znakomity dodatek do sałatek i potraw z makaronu lub ryżu. Wzbogacają smak grzanek i kanapek. To także wytworna, lekka przekąska doskonała do wina.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz