sobota, 13 października 2012

Talerz śródziemnomorski

Włoskie Antipasti w wersji fusion. Przygotowaliśmy pyszny talerz przekąsek o charakterystycznych smakach słonecznych Włoch. Prosty i szybki w wykonaniu pomysł na początek większego posiłku lub dodatek do wina.

Składniki: Sos
  • Taki talerz przekąskowy doskonale smakuje z opiekanymi kawałkami bagietki oraz odrobiną soku z cytryny.

  • Krewetki przesmażamy z czosnkiem na oliwie.
  • Oliwki i pomidorki kroimy na pół.
  • Na każdego suszonego pomidora kładziemy krewetkę.
  • Całość posypujemy rozmarynem, koperkiem i oliwkami. Polewamy dekoracyjnie odrobiną oliwy.
  • Przygotowujemy sos miksując wszystkie podane składniki.
  • Na talerzu układamy łososia zwiniętego w rulony.
  • Każdą porcję przekąsek polewamy sosem.
  • Podajemy.
  • Sitia Gaea - wielokrotnie nagradzana oliwa słynąca z intensywnie owocowego smaku i szmaragdowej barwy. Esencja zbieranych ręcznie oliwek Koroneiki rosnących na Krecie. Oliwki są starannie selekcjonowane, a następnie tłoczy się z nich oliwę w chłodzonych żarnach. Sitia posiada prestiżowy certyfikat PDO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz