To bardzo intrygujący i niezwykle smaczny dodatek. Tak przygotowane ziemniaki zachwycą każdego smakosza. Można je podawać do ryb, owoców morza, ale równie pyszne są z wołowiną.
Składniki:
- 500g mącznych ziemniaków
- 25g masła
- 65ml gorącego mleka
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 2-3 łyżeczkipasty wasabi S&B
- Sól morska Drogheria Alimentari
- Świeżo zmielonybiały pieprz Drogheria Alimentari
- Można z niego formować różne kształty.
- Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy posolo-ne do miękkości.
- Masło mieszamy z mlekiem i wasabi.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Odcedzamy w durszlaku, ponownie przekładamy do garnka i rozgniatamy.
- Dodajemy do purée i mieszamy aż zrobi się puszyste i lekkie.
- Podajemy gorące, posypane dymką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz