niedziela, 7 października 2012

Tajskie ziemniaki stir-fry

Bardzo proste i smakowite danie z nutą orientu. Można je modyfikować. Ziemniak to wspaniałe i bardzo niedocenione u nas warzywo. Spróbuj a się sam o tym przekonasz.

Składniki:
  • Można dodać trochę mięsa z kurczaka lub krewetek albo dowolne sezonowe warzywa.

  • Do dużego rondla wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.
  • Rozgrzewamy olej Carotino. Dodajemy ziemniaki, paprykę, marchew, cukinię, curry, czosnek i chilli. Mieszając smażymy przez 2-3 minuty.
  • Danie podajemy na gorąco posypane kolendrą.
  • Wrzucamy ziemniaki i gotujemy ok. 5 minut. Wyjmujemy, dokładnie je osuszamy.
  • Dodajemy dymkę, mleczko kokosowe, trawę cytrynową, skórkę i Tajską Limonkę. Mieszamy, doprawiamy solą i całość smażymy przez kolejne 2 minuty.
  • Mleczko kokosowe House of Asia to bajeczny smak i podsta-wowy składnik kuchni tajskiej. Tradycyjny smak kokosa jest neutralny, ale nie słodki! Jest doskonałe do dań curry oraz potraw na bazie ryżu i makaronu. Znakomicie podnosi walory smakowe zup. Nadaje charakte-ru daniom obiadowym oraz wzbogaca smak deserów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz